Hırvatistan Ankara Büyükelçiliği

Hırvatistan Ankara Büyükelçiliği Görev Bölgesi Nedir?

Afyon, Ankara, Aksaray, Amasya, Ağrı, Antalya, Ardahan, Bartın, Çorum, Bayburt, Burdur, Çankırı, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İzmir, Karabük illerinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, konsolosluk işlemlerini  Hırvatistan Ankara Büyükelçiliği’nde yapabilirler.

Ankara Hırvatistan Büyükelçiliği Adresi Nedir?

Aziziye Mah. Kırkpınar Sokak 18/5 06690 Çankaya - Ankara

Hırvatistan Ankara Büyükelçiliği İletişim Bilgileri Nedir?

e-mail: crocons.ankara@mvep.hr
tel: + 90 312 405 8081, 405 8082, 405 8919, 4058920
faks: + 90 312 4393 681 

Hırvatistan Büyükelçiliği Çalışma Saatleri Nedir?

Hırvatistan Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü çalışma saatleri 9:00-17:00'dir.

Hırvatistan Büyükelçiliği Vize Bölümü Çalışma Saatleri Nedir?

Hafta içi Pazartesi'den Cuma'ya
10:00 - 13:00 saatleri arasında (Hırvatistan ve Türkiye resmi tatillerinde Hırvatistan Büyükelçiliği kapalıdır.)

Hırvatistan Büyükelçiliği Vizesi Nasıl Alınır?

Kısa süreli kalış vizesi (C) Hırvatistan Cumhuriyeti'ne transit geçiş veya 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan konaklamalarda verilmektedir. Hırvatistan C vize Transit, turistik, is, özel veya diğer amaçlar için tek, iki veya çok girişli olarak kategorilere ayrılmaktadı. Hırvatistan vizesinin geçerlilik süresi başvuru sahibinin Hırvatistan’a yapacağı seyahat koşuluna bağlıdır ve beş yılı aşamaz. Vize tek başına ziyaretçiye Hırvatistan Cumhuriyet topraklarına giriş veya çalışma hakkı tanımaz. Hırvatistan Hükümeti 22 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 565/2014/EU  sayılı Kararı uygulamaya karar verdi. Geçerli Schengen belgelerine sahip tüm ziyaretçilerin yanı sıra Bulgaristan, Kıbrıs ve Romanya ulusal vizesi ve oturma izni bulunanlar Hırvatistan vize prosedüründen muaf tutulmuştur. 

Hırvatistan Konsolosluğu’nun Görevleri Nedir?

Hırvatistan Konsolosu ve Hırvatistan Konsolosluğu, Hırvatistan Devleti’nin çıkarlarını ve bulundukları ülkede ikamet eden Hırvatistan vatandaşlarının haklarını korumakla görevlidir.  

Türkiye’de yaşayan Hırvatistan vatandaşları evlenme, doğum, ölüm, nüfus cüzdanı, noter, askerlik, vize, pasaport gibi işlerini Hırvatistan Konsolosluğu aracılığı ile yürütürler.  

Hırvatistan Konsolosu, Hırvatistan Cumhuriyeti kanunları uyarınca Hırvatistan Devleti’ne karşı borçlu olunan vergileri toplamakla yükümlüdür. 

Hırvatistan Konsolosluğu Türkiye- Hırvatistan ticari ilişkilerini geliştirmek ve bu ülkede çalışan Hırvatistan vatandaşlarına rehberlik etmek gibi görevlere sahiptir.  

Hırvatistan Konsolosluğu,  Hırvatistan Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen kişilerin vize işlemlerini gerçekleştirir.

 

Hırvatistan Türkiye Temsilcilikleri Nedir?

Hırvatistan Devleti’nin Türkiye’nin birçok kentinde temsilcilikleri bulunmaktadır.  Türkiye’de bulunan Hırvatistan temsilcilikleri aşağıdaki gibidir:  

Hırvatistan Ankara Büyükelçiliği

Hırvatistan İstanbul Başkonsolosluğu

Hırvatistan İzmir Fahri Konsolosluğu

 

Hırvatistan Ankara Büyükelçiliği

 

Hırvatistan Konsolosluğu Vize Başvuru Formuna Nasıl Ulaşabilirim?

Hırvatistan Vize Başvuru Formu [Türkçe]

Hırvatistan Vize Başvuru Formu [İngilizce]

Hırvatistan Vize Başvuru Formu [Hırvatça]

Diğer Formlar:

 
Hırvatistan Konsolosluğu Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Hırvatistan Ankara Büyükelçiliği'ne yapılacak olan vize başvurularında ülkeye seyahatin amacını ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi sunulmalıdır.
Turistik vize talep dilekçesi için tıklayınız.
Ticari vize talep dilekçesi için tıklayınız.

Hırvatistan Ankara Büyükelçiliği Pasaport Yenileme Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Hırvatistan vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini Ankara Hırvatistan Büyükelçiliği'nde gerçekleştirebilirler.

Hırvatistan Ankara Büyükelçiliği 2023 Resmi Tatil Günleri Nedir?

Hırvatistan Büyükelçiliği, Türkiye resmi tatil günlerinde ve Hırvatistan resmi tatil günlerinde kapalıdır.

  • 1 Ocak: Yılbaşı
  • 6 Ocak: Epifani Günü
  • 9 Nisan: Paskalya
  • 10 Nisan: Paskalya Ertesi
  • 21-23 Nisan: Ramazan Bayramı
  • 1 Mayıs: Emek ve Dayanışma Günü
  • 19 Mayıs: Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı
  • 30 Mayıs: Hırvatistan Milli Günü
  • 8 Haziran: Katolik Yortusu
  • 22 Haziran: Faşizme Karşı Direniş Günü
  • 28 Haziran- 1 Temmuz: Kurban Bayramı
  • 15 Temmuz: Demokrasi Günü
  • 05 Ağustos: Hırvatistan Savunucuları Günü
  • 30 Ağustos: Zafer Bayramı
  • 29 Ekim: Cumhuriyet Bayramı
  • 1 Kasım: Tüm Azizler Günü
  • 18 Kasım: Anma Günü
  • 26 Aralık: Aziz Stephan Günü

Konsolosluk nedir?

Devletlerin diğer devletler karşısındaki çıkarlarını korumak ve diğer ülkelerle ticari ilişkiler geliştirmek amacıyla açtıkları merkezlere “konsolosluk” denir.        

Devletlerin diğer devletlerde konsolosluk açması konusunda Uluslararası Hukuk bazında bir zorunluluk yoktur. Ancak devletler ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla diğer devletlerin otoriteleri ile temaslarda bulunma yoluna giderler.

Konsolosluklar ticari temaslara hizmet etmenin yanı sıra, temsil ettikleri devletlerin çıkarlarını ve yurtdışında ikamet eden vatandaşlarının haklarını korumak maksadıyla açılmaktadır. 

Bir devletin başka bir devlette konsolosluk açması gidilen devletin izni ile mümkün olmaktadır. Devletler diğer devletlere konsolosluk açma iznini yazılı olarak beyan ederler. Ancak bu iznin herhangi bir zamanda herhangi bir gerekçe ile iptal edilmesi hakkı, izin sahibi devlet tarafından saklı tutulur. 
 
Konsolos kimdir?

Temsil ettikleri devletin Dışişleri Bakanlığı tarafından gittikleri devlette kendi ülkelerinin çıkarlarını korumak, bulundukları devletin mülki amirleri ile temaslarda bulunmak ve temsil ettiklerin ülkenin yurt dışında yaşayan vatandaşlarına rehberlik etmek üzere atanan temsilcilere “konsolos” denir. Konsoloslar gönderildikleri şehrin büyüklüğü ve ticari konumu itibarıyla başkonsolos, konsolos ve konsolos yardımcısı olmak üzere üç dereceye ayrılır. Konsoloslar gittikleri kentin en üst mülki amiri ile temasta bulunurlar.

Konsolosluk görevlileri diplomatik vasıfları olan kişiler değildirler. Resmi olarak diplomatik görevlere atanan kişiler dışındaki konsolosluk görevlilerine diplomatik ayrıcalık tanınmaz. Yalnızca görevlerini yerine getirmeleri konusunda bazı bürokratik işlemlerden ve adli kovuşturmalardan muaf tutulurlar. Konsolosluk binalarının dokunulmazlığı vardır.

Hırvatistan Ankara Büyükelçiliği Ulaşımı Nasıl Sağlanır?

Hırvatistan Ankara Büyükelçiliği Aziziye Mahallesi Kırkpıhar Sokakta bulunmaktadır. Hırvatistan Ankara Büyükelçilğine ulaşmak için Ankara'nın merkezi bölgelerinden kalkan belediye otobüslerine binerek kolayca ulaşabilirsiniz.

Duyurular

Hırvatistan Konsolosluk Çalışma Saatleri

Hırvatistan Türkiye Konsoloslukları Pazartesi Cuma günleri 08.00 / 16.00 saatleri arasında çalışmaktadır. ...
2020-11-17 11:18:24

hırvatistan vize başvurularında bulunacak olan kişilerin dikkatine

Hırvatistan Konsoloslukları Vize Bölümü mesai saatleri; Pazartesi Cuma 09.00 / 12.00 ...
2020-11-17 10:40:08

Yeşil pasaport sahibi TC vatandaşlarının dikkatine

TC yeşil pasaportu bulunan Hırvatistan vize başvuru sahipleri, 180 gün içinde 90 günü ihlal etmeme kaydıyla Hırvatistan'a vizesiz giriş yapa...
2020-11-17 10:30:49

Hırvatistan seyahatinde bulunacak olan Schengen

1 Ocak 2014 Hırvatistan Cumhuriyeti Schengen müktesebatınca geçerli Schengen vize sahibi kişiler kısa sürekli Hırvatistan konaklamarı için...
2020-11-17 10:29:52
Tüm Duyurular